VIETNAM
Hanoi - Ho Chi Minh
DeL 9 al 17 de novembre de 2018

La vintena missió que lidera el Port de Barcelona, ha estat integrada principalment per empreses de la comunitat logística portuària, i encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, acompanyats del director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa.

L'objectiu d'aquesta missió ha estat impulsar el comerç exterior entre Catalunya i la zona dels països ASEAN, promoure noves oportunitats de negoci i establir o consolidar vincles comercials en la regió. El salt des d'Amèrica a Àsia ve donat per l'interès de la Comunitat Logística Portuària i per l'interessant moment que viu el país asiàtic, el qual té un mercat en creixement que compta amb sectors en els quals el Port de Barcelona és líder com ara cafè, maquinària, béns industrials, productes tèxtils, productes d'alimentació i mobiliari de fusta.

Les jornades empresarials, a ambdues ciutats, comptaren amb l'assistència de 500 persones, amb un elevat perfil institucional i una gran repercussió mediàtica, als quals la presidenta del Port de Barcelona va presentar la situació privilegiada del Port, essent el millor node per a la redistribució a tot Europa de les mercaderies provinents d'Àsia.

En el marc de la missió els integrants de la delegació del Port, a part de la seva agenda privada, van realitzar diverses reunions de treball, durant els lunch networking i a la sessió de contactes bilaterals, organitzada a Ho Chi Minh.

També, es va desenvolupar una important agenda de contactes institucionals amb diverses administracions i entitats vietnamites. A Hanoi es va mantenir reunions amb el viceministre del Ministeri de Transports i Comunicacions, el vicepresident del Port de Da Nang, el director general de Cooperació Internacional de VINAMARINE, i el secretari general de VICOFA-Associació Vietnamita del Cafè i del Cacau. A la ciutat portuària, es van realitzar reunions comercials amb les principals navilieres (CMA-CGM, MSC i Hapag Lloyd), es va visitar la fabrica VOLCAFE, el tercer gran trader mundial de cafè, i els integrants de la delegació van visitar les instal·lacions de Saigon Newport Corporation, al port de Cai Lai , la primera terminal de contenidors de Vietnam.

A Ho Chi Minh, ciutat que concentra la principal activitat econòmica del país, la presidenta del Port de Barcelona i el president de l'Associació de Ports de Vietnam (VPA) van rubricar un conveni de col·laboració per enfortir els intercanvis entre tots dos països i compartir informació en matèria de planificació i construcció portuària, seguretat i Port Community Systems.

D'altra banda, i en quant a comunitat portuària el president de l'Associació de Transitaris ATEIA-OLTRA, el president de l'Associació de Consignataris de Barcelona, i el president del Col·legi de Agents de Duanes de Barcelona signaren un conveni de col·laboració amb els seus respectius homòlegs, per cooperar en temes d'interès comú.