Essent un dels mercats més importants del continent asiàtic i donant continuïtat a la promoció en aquest continent, Japó ha estat el país escollit per a la missió d'aquest any. Amb 172 milions d'habitants, és la tercera economia mundial (per darrera dels Estats Units i la Xina) i actualment és el dotzè soci comercial del Port de Barcelona. Els sectors alimentari, d'automoció i químic centren les relacions bilaterals entre el país asiàtic i Catalunya. Fins al mes d'octubre de 2018, els intercanvis comercials entre la capital catalana i el Japó van créixer un 6%.

Les exportacions catalanes al Japó representen el 34,4% de les exportacions de l'estat espanyol al país, i han assolit els 842,2 milions d'euros el 2017, un 5,1% més que l'any anterior. Entre els principals productes que Catalunya ven al Japó hi ha els vehicles (30%), la carn (27,5%) i productes químics orgànics (7,4%).

El trànsit de contenidors entre el Port de Barcelona i Japó, al 2017, va ser de 24.356 i els vehicles van moure una xifra de 511.461 unitats exportades, i de 238.723 unitats importades. 4 LMR, operades per 9 armadors, ens uneixen amb 56 Ports del Japó, essent el de Tokyo, Yokohama, i Kobe amb els qui més tràfic té el Port de Barcelona, amb un total de 16.895 teus al 2017.

La seva política i el seu accés amb baixa protecció aranzelària, així com el recent signat Tractat de Lliure Comerç amb la UE (juliol 2018) ofereix importants possibilitats per al comerç i a la inversió de les empreses del nostre país.

Si està interessat en formar part de la delegació empresarial i participar en la missió empresarial sol·liciti més informació a promocio@portdebarcelona.cat.