El Port de Barcelona col·labora amb les següents entitats i institucions.
 

 

Memòria corporativa

L'Autoritat Portuària de Barcelona presenta la seva Memòria de Responsabilitat Social Corporativa. Un document que, des del punt de vista ambiental, econòmic i social, vol difondre de manera voluntària als nostres grups d'interès la informació més rellevant de l'entitat, així com posar de manifest les activitats realitzades al llarg dels últims anys.

Memòria de Sostenibilitat 2017 Memòria de Sostenibilitat 2016 Memòria de Sostenibilitat 2015 Memòria de Sostenibilitat 2014 Memòria de Sostenibilitat 2013 Memòria de Sostenibilitat 2012 Memòria de Sostenibilitat 2011 Memòria de Responsabilitat Social 2010 (versió flash) Memòria de Responsabilitat Social 2010 Memòria de Responsabilitat Social 2009 Memòria de Responsabilitat Social 2008 Memòria de Responsabilitat Social 2007

Jornades

L'eix central d'aquestes jornades és la promoció del comportament socialment responsable dins del Port de Barcelona, impulsant la responsabilitat social a les empreses de la Comunitat Portuària. Aquestes trobades, amb caràcter anual, es conceben com un espai de debat i punt de trobada per a compartir experiències de responsabilitat social i prevenció de riscos laborals.

Jornada 2015 Jornada 2014 Jornada 2013 Jornada 2012 Jornada 2010 Jornada 2009 Jornada 2008

Port de Barcelona - Espai Cardioprotegit

Nadal Solidari 2018 - Port de Barcelona

Donació d'aliments per a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i de productes d'higiene personal i neteja de la llar per a la Fundació IReS

DIES DE CAMPANYA

Des de l'11 fins el 16 de desembre

DIES DE TREBALLS LOGÍSTICS:

17 i 18 de desembre

DIA D'ACTE DE LLIURAMENT DEL CONTENIDOR:

19 de desembre

DONACIONS

Aliments: conserves de peix i de carn, oli, llet, galetes, tomàquet en llauna, llegums cuits i secs, arròs, sucre, farina, brou, pasta, sucs, pures infantils, farinetes, llet maternitzada, llet junior.

Productes d'higiene: bolquers, compreses, tampons, desodorants, pintes, tovalloletes, gel de bany, xampú, raspalls i pasta de dents, escuma i maquinetes d'afaitar d'un sol ús, detergent rentadora, sabó per rentar plats...

QUANTITAT D'ALIMENTS RECOLLITS: 1.313 KG
PRODUCTES D'HIGIENE: 5.272 UNITATS

COL·LABORADORS EN LA CAMPANYA:
Associacions (consignataris, transitaris, estibadors, concessionaris, transport,...) i col·legis professionals: accions de comunicació a les persones associades i col·legiades.
ESTIBARNA: comunicació a Estibarna i estibadors portuaris.
Fundació CARES: cessió de 2 persones per a temes de logística.
Transportes Portuarios: realitzant els moviments del contenidor dins del Port i al Banc dels Aliments.
WTC Barcelona: comunicació a les empreses ubicades al World Trade.
ZAL Port: comunicació a les empreses ubicades a la ZAL.

Estudi perfils professionals de la Comunitat Portuària de Barcelona

Aquest estudi va ser encarregat per l'Autoritat portuària de Barcelona a la Fundació Barcelona Formació Professional amb l'objectiu d'adequar l'oferta formativa dual a la demanda professional real del sector, tot adaptant les titulacions de FP a les necessitats específiques de les empreses que desenvolupen la seva activitat en el entorn de la Comunitat Portuària.

Per confeccionar-lo primer es va enviar una enquesta per detectar les necessitats de professionals actual i futures, sobretot a l'àmbit de la Formació Professional (FP). Un cop recopilada la informació es van fer un grups de treball amb algunes de les empreses de la Comunitat Portuària amb l'objectiu de contrastar els perfils de professionals que es actualment es contracten i quins perfils son de difícil cobertura, focalitzant l'atenció a l'àmbit de la FP.

En definitiva, aquest estudi es vol contribuir a millorar l'ocupabilitat de les persones i impulsar la competitivitat de les empreses.

XVI Jornada Prevenció de Riscos Laborals i RSC per a la Comunitat Portuària

El dijous 8 de novembre es va celebrar la XVI Jornada de Prevenció de Riscos Laborals i Sostenibilitat per a la Comunitat Portuària. Aquesta jornada forma part del compromís amb el desenvolupament del Port en l'àmbit de la prevenció i la sostenibilitat. L'edició 2018 va estar dedicada a la salut laboral i la sostenibilitat al sector portuari.

Presentacions:
Autoritat Portuària de Barcelona
Bones Pràctiques
Capitalisme conscient
Espais Blaus
Exoesquelets
Organitzacions saludables
Safety 4.0
Tecnologies de Gestió de la Salut