NotíciesEl Port de Barcelona rebaixa un 75% la taxa de terrasses i amplia l'espai destinat a restauració

La Gerència Urbanística del Port Vell ha acordat amb el Gremi de Restauració de Barcelona i l'associació Palau de Mar Espai Gastronòmic rebaixar en un 75% la taxa de terrasses dels locals ubicats al Port Vell de Barcelona. L'objectiu d'aquesta subvenció és contribuir a impulsar l'activitat econòmica dels locals de restauració de la zona del port ciutadà i alleugerir les dificultats a les quals ha de fer front aquest sector en un moment d'excepcionalitat com l'actual. Aquesta mesura entrarà en vigor quan s'iniciï la fase I.

El Port de Barcelona obre un servei de consultoria de sostenibilitat dirigida als clients finals

El Port de Barcelona ha posat en marxa un Servei de Consultoria per a la Sostenibilitat gratuït per als seus clients finals amb l'objectiu que puguin conèixer les emissions de les seves cadenes logístiques i facilitar la presa de decisions que contribueixin a reduir l'impacte ambiental. Aquesta iniciativa, pionera en l'àmbit del transport marítim, s'emmarca en l'aposta per la sostenibilitat ambiental que està impulsant aquesta infraestructura amb l'objectiu de reduir l'impacte de l'activitat portuària i del transport en l'entorn.

El Port de Barcelona tindrà desplegada el 2023 una nova xarxa de telecomunicacions de gran capacitat

Es tracta d'una xarxa 5G de gran capacitat i fiabilitat preparada per a l'Internet of Things (IoT) i per al creixent grau d'automatització de les eines de gestió, no únicament del Port de Barcelona sino de tot el sector logístic. La nova xarxa de telecomunicacions, en què s'inverteixen 10 milions d'euros, oferirà una cobertura total al territori i permetrà la mobilitat i la ubiqüitat de serveis, ja que inclourà la banda ampla mòbil a diversos àmbits del recinte portuari, com ara vials, edificis i zones obertes.