NotíciesEl Port de Barcelona ha presentat l'oferta de serveis logístics integrats a la fira Intermodal South America

El Port de Barcelona ha participat per onzè any consecutiu en Intermodal South America, la primera fira regional de la logística, el transport de mercaderies i el comerç exterior. La delegació ha estat formada pel commercial manager del Port de Barcelona, Lluís París; el sales manager, Carles Mayol; i el delegat del Port a l'Amèrica del Sud, Hugo Lejtman. Enguany, el Port ha estat acompanyat de quatre empreses, que cobreixen totes les necessitats duaneres, transitàries i logístiques dels clients, el que ha donat més força a l'oferta del port català als operadors llatinoamericans.

El tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 9,5% fins al mes de febrer

El Port de Barcelona ha canalitzat durant els dos primers mesos de l'any un total de 567.762 TEU, una xifra que suposa un augment del tràfic de contenidors del 9,5%, gràcies a l'evolució dels transbordaments, que han crescut un 26%, i de les importacions, que pugen un 8%. El tràfic total ha registrat 10,7 milions de tones, resultat que iguala el tràfic del mateix període del 2018. Les autopistes del mar que connecten Barcelona amb Itàlia i del nord d'Àfrica han transportat 24.241 unitats de transport intermodal (2%), equivalents a camions, plataformes o remolcs.

La Facultat de Nàutica de Barcelona inaugura unes noves instal·lacions a la Nova Bocana del Port de Barcelona

Les noves instal·lacions de docència i de recerca, ubicades a la Nova Bocana del Port de Barcelona, inclouen un moll amb tres punts d'amarratge, una esplanada amb capacitat de fins a set embarcacions, un pescant per hissar i arriar les embarcacions, i una zona d'aparcament. L'FNB preveu habilitar una zona com a taller drassana per als treballs de veleria i cordam, i per a la construcció de vaixells i maquetes fruit de projectes del personal docent i investigador i de projectes de fi de grau i màster de l'estudiantat.