NotíciesEl Port de Barcelona presenta els seus serveis logístics per a productes frescos a la fira MedFEL

El Port de Barcelona presenta als operadors logístics francesos i europeus els serveis específics –logístics, connectivitat maríti-ma, terrestre i ferroviària– que ofereix al sector hortofrutícola, fent èmfasi en els serveis eficients, fiables i de qualitat de les seves línies regulars i de les autopistes del mar amb el Nord d'Àfrica i Itàlia, que s'han convertit en un clar factor competitiu per als transportistes i els importadors i exportadors. El Port forma part d'un hub logístic únic a Europa que disposa d'infraestructures ade-quades per atendre el tràfic de productes frescos.

El tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 6,2% durant el primer trimestre de l'any

Fins al març el Port de Barcelona ha registrat un tràfic de contenidors de 838.820 TEU, xifra que suposa un increment del 6,2% respecte al 2018. Els segments d'activitat que han experimentat un comportament més positiu han estat els transbordaments que han cres-cut un 18%, i les importacions, que han avançat a un ritme del 8,1%. En el segment de líquids a granel són diverses les mercaderies que han tancat el trimestre en positiu, com ara el gas natural (+2,2%), el gasoil (+17,5%), els productes químics (+15,8%) i els biocombustibles (+48%).

El Port de Barcelona es consolida com a port de referència en sostenibilitat al Seatrade Cruise Global

Els representants del Port de Barcelona desplaçats aquesta setmana al Seatrade Cruise Global, la principal convenció del sector de creuers del món celebrada a Miami, han realitzat un balanç molt positiu de la fira. La delegació, encapçalada per la presidenta del Port, Mercè Conesa, i integrada per la cap de Creuers, Mar Pérez; el subdirector general d'Estratègia i Comercial, Santiago Garcia-Milà; i la directora de Relacions Institucionals i Comunicació, Núria Burguera, ha comprovat que el Port de Barcelona segueix sent un port referent en l'àmbit mediambiental.