NotíciesEl Port de Barcelona se suma a la iniciativa europea DocksTheFuture

DocksTheFuture vol crear una xarxa d'excel·lència d'especialistes que analitzin, debatin i proposin com han de desenvolupar-se els ports en aspectes com la digitalització i simplificació de processos, les xarxes intel·ligents, la reducció d'emissions o la transició energètica. La participació del Port dona continuïtat al seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i l'objectiu de la Unió Europea per assolir la neutralitat de les seves emissions l'any 2050.

El Pla Estratègic 2025 del Port Vell preveu inversions de prop de 55 milions d'euros en l'àmbit ciutadà del Port de Barcelona

El Port Vell acaba de dotar-se amb un Pla Estratègic 2025 que fixa les actuacions de futur de l'àrea ciutadana del Port de Barcelona i que preveu unes inversions aproximades de 55 milions d'euros a curt i mitjà termini, de les quals el 67% correspondria a inversió pública i el 33% a inversió privada. Així, el Port de Barcelona serà el responsable d'inversions per valor d'uns 37 milions d'euros i els 18 milions restants correspondran a inversors privats.

El Port de Barcelona estrena l'Aula Virtual per a empreses d'importació i exportació

La setmana passada es va celebrar el primer webinar tècnic ‘Fem un DUA? Què hi ha darrere els codis' per donar a conèixer a les empreses tots els elements i documents necessaris per interactuar amb la Duana. A la sessió informativa es va analitzar la informació que conté un Document Únic Administratiu, essencial pel compliment de les formalitats duaneres en les operacions d'intercanvi de mercaderies i de suport de les operacions d'importació i exportació.