NotíciesL'Ajuntament i el Port de Barcelona es reuneixen amb les principals navilieres de creuers per analitzar la situació del sector davant la crisi COVID

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta del Port, Mercè Conesa, han transmès la predisposició de la ciutat a aprofitar la crisi Covid per fer l'activitat creuerística més sostenible i reduir al màxim les externalitats. Al 2020, l'activitat resta suspesa des de l'estat d'alarma, i Barcelona acumula una caiguda del 91'8%.

El Port de Barcelona redueix un 20% la seva petjada de carboni

El Port de Barcelona ha reduït un 20% les emissions de CO2 i és el primer port del món en aconseguir l'estrella de la iniciativa Lean & Green, impulsada per l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), per assolir aquesta fita en un període màxim de 5 anys a través d'un conjunt d'accions concretes. La consultora Ernst & Youngha estat la responsable de certificar que el Port de Barcelona ha assolit l'objectiu de reducció de les emissions de CO2 en el període establert.

El Port de Barcelona aposta per la tecnologia blockchain per a fer les eleccions sindicals

L'experiència ha estat un èxit gràcies a una eina tecnològica que permet al votant fer ús del seu dret des de qualsevol dispositiu connectat a internet, respectant l'anonimat, la immutabilitat del vot i oferint el màxim nivell de seguretat, transparència i traçabilitat. Segons l'escrutini, han votat 415 persones, el 75,73% del cens electoral. El nou Comitè d'Empresa estarà format per 10 representants de CCOO, 5 de Coordinadora (CAP) i 2 d'UGT.