NotíciesEl Port de Barcelona incorpora 10 vehicles amb etiqueta energètica ECO
Set d'aquests vehicles s'han destinat al departament de Conservació i Ajudes a la Navegació. Es tracta d'un camió equipat amb grua d'elevació de persones, de 19 m d'alçada; una plataforma d'elevació de càrregues; un vehicle adaptat específicament per a donar el servei de subministrament d'aigua als bucs; i quatre furgonetes lleugeres assignades al servei d'Ajudes a la Navegació i que s'utilitzaran per a la conservació i manteniment dels fars i de la resta de senyalització marítima de la costa de Barcelona i Girona.
El Port de Barcelona protegeix les colònies de gavina corsa i corb marí situades al Llobregat
El Port de Barcelona ha construït una pantalla acústica i visual per a protegir les zones de nidificació de gavina d'Audouin -anomenada també gavina corsa- i de corb marí establertes en l'illa del Molí, situada a prop de la desembocadura del riu Llobregat. L'obra, subjecta als Mecanismes de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea, l'han presentat el president del Port de Barcelona, Damià Calvet; i el primer tinent d'alcalde d'urbanisme del Prat de Llobregat, Juan Pedro Pérez.
El Port de Barcelona commemora el centenari de la Gran Eixida amb un tòtem al Portal de la Pau
Ara fa tot just un segle, el mallorquí Antoni Maria Alcover i el menorquí Francesc de Borja Moll donaven per acabat un llarg viatge de cinc mesos amb l'objectiu de recollir paraules per elaborar el Diccionari Català-Valencià-Balear. Aquell viatge es coneix com la "Gran eixida" i ara el Port de Barcelona commemora el seu centenari amb la inauguració d'un tòtem situat al Portal de la Pau. Alcover i Moll van recórrer 52 localitats de 41 comarques de parla catalana de Catalunya, Aragó i la Comunitat Valenciana.